Matematik

Haster... 2 ligninger med 2 ukendte

01. november 2007 af One_Smash (Slettet)
Hej.. Kan simpelthen ikke finde ud af at løse disse ligninger... En der vil hjælpe?

50x+75y = 17,525 kg & 26x+12y = 6,280 kg

De to x'er har samme værdi og de 2 y'er har samme værdi...

En der vil vise mig beregningerne? Er virkelig gået kold..

- Mette

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2007 af mikeh (Slettet)

hej.. jaeh nu ska du se :D

i den første der isoler du x!

50x+75y = 17,525 kg

50 x = 17,525 kg - 75y

x = (17,525 kg - 75y) / 50

i den anden isoler du også x !

26x+12y = 6,280 kg

26 x = 6,280 kg - 12 y

x = ( 6,280 kg - 12 y)/ 26


nu sætter du de to x lig med hinanden, og finder y.. når du har fundet y, så kan du sætte y ind på pladsen, og finde x!


( 6,280 kg - 12 y)/ 26 = (17,525 kg - 75y) / 50


skriv igen hvis ikk du forstå det

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2007 af Gymnasie-tøsen (Slettet)

50x+75y=17,525 <=> x=(17,525-75y)/50
Dette indsættes i den anden ligning:

26*(17,525-75y)/50+12y = 6,280 <=> (455,65-1950y)/50+12y = 6,280 <=> 455,65-1950y+600y = 6,280 <=> -1350y = -449,37 <=> y = 449,37/1350 <=>
y =-0,332867

Dette indsættes i den første ligning:
x=(17,525-75*(-0,332867))/50 = 0,8498

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Hvorfor prøvede du ikke selv? Jeg har jo beskrevet, hvordan opgaven skal løses i dette https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=417416

Det er jo ikke meningen at andre skal lave dine lektier. Du kunne i det mindste have prøvet selv i stedet for at dobbeltposte.

Svar #4
01. november 2007 af One_Smash (Slettet)

#3 - jeg prøvede skam selv...

Men kunne stadig ikke finde ud af det..

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2007 af Sherwood (Slettet)

#4 Så ville det være en god idé i stedet at skrive dine beregninger og spørge, hvor du har lavet en fejl. På den måde tror jeg, du lærer mest. Men lad gå.

Skriv et svar til: Haster... 2 ligninger med 2 ukendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.