Matematik
Bestem vektor a og vinklen mellem to vektorer
03. november 2007 af
MiaMette (Slettet)
Jeg har en opgave som følger
------------
Om vektorerne a og b oplyses at
a*b = 12
|b| = 5
|a-b| = sqrt(10)
Bestem |a| og vinklen mellem a og b
-----------
En lille hint kunne være meget godt!
Tak på forhånd
------------
Om vektorerne a og b oplyses at
a*b = 12
|b| = 5
|a-b| = sqrt(10)
Bestem |a| og vinklen mellem a og b
-----------
En lille hint kunne være meget godt!
Tak på forhånd
Svar #1
03. november 2007 af Eskil (Slettet)
a = (a1,b1)
b = (b1,b2)
At a*b = 12 betyder at a1*b1 + a2*b2 = 12.
|b| = 5 betyder, at sqrt(b1^2+b2^2) = 5, dvs. b1^2 + b2^2 = 25
|a-b| = sqrt(10) betyder, at (a1-b1)^2 + (a2 - b2)^2 = 10.
Hvis du tager de to første informationer og bruger disse til at erstatte bogstaver med tal i den sidste information, tror jeg du vil komme ret langt! Spørg, hvis hintet ikke er udførligt nok...
b = (b1,b2)
At a*b = 12 betyder at a1*b1 + a2*b2 = 12.
|b| = 5 betyder, at sqrt(b1^2+b2^2) = 5, dvs. b1^2 + b2^2 = 25
|a-b| = sqrt(10) betyder, at (a1-b1)^2 + (a2 - b2)^2 = 10.
Hvis du tager de to første informationer og bruger disse til at erstatte bogstaver med tal i den sidste information, tror jeg du vil komme ret langt! Spørg, hvis hintet ikke er udførligt nok...
Svar #2
03. november 2007 af MiaMette (Slettet)
Tak, det rækker, det var ved det andet hint, at jeg gik i stå!
Svar #3
03. november 2007 af Garbokranen (Slettet)
Du kan benytte, at |a-b|^2 = (a-b)*(a-b) = a*a + b*b - 2a*b = |a|^2 + |b|^2 - 2a*b
Så er det kun at isolere |a|, idet du kender de andre størrelser
Så er det kun at isolere |a|, idet du kender de andre størrelser
Skriv et svar til: Bestem vektor a og vinklen mellem to vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
