Matematik
Skæringspunkt
03. november 2007 af
Tyra (Slettet)
Jeg kan ikke helt huske hvordan man fandt et skæringspunkt med to linjer :
L1: 2x+4y=10
L3: 2x-3y=-4
Er der nogen der kan hjælpe miig med det ?
Dét vil glæde mig meget .
L1: 2x+4y=10
L3: 2x-3y=-4
Er der nogen der kan hjælpe miig med det ?
Dét vil glæde mig meget .
Svar #1
03. november 2007 af marc.mtk (Slettet)
Linierne skal sættes = hinanden. Først isolerer jeg et 0 i begge ligninger
2x+4y=10 -> 2x+4y-10=0
2x-3y=-4 -> 2x-3y+4=0
Dernæst sættes de = hinanden:
2x+4y-10=2x-3y+4 ->
7y=14 ->
y = 2
y-værdien indsættes så i en af de originale ligninger, jeg bruger L1 (men det er sådan set ligemeget):
2x+(4*2)=10 -> 2x = 2 -> x = 1
og skæringspunktet bliver:
S: (1,2)
2x+4y=10 -> 2x+4y-10=0
2x-3y=-4 -> 2x-3y+4=0
Dernæst sættes de = hinanden:
2x+4y-10=2x-3y+4 ->
7y=14 ->
y = 2
y-værdien indsættes så i en af de originale ligninger, jeg bruger L1 (men det er sådan set ligemeget):
2x+(4*2)=10 -> 2x = 2 -> x = 1
og skæringspunktet bliver:
S: (1,2)
Skriv et svar til: Skæringspunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
