Matematik
Skæringspunktet mellem graferne
03. november 2007 af
Humblebee (Slettet)
Funktionerne f og g er givet ved:
f(x)= -2x^2-0,5x-3 og g(x)=4,2x-5
0=-2x^2-0,5x-3-4,2x+5
0=-2x^2-4,7x+2
d=-4,7^2-(4*(-2)*2)=6,09
rødderne må derfor være:
x=4,7+-sqrt(6,09)/2*(-2) = -1,7919... og -0,5580...
Men hvad fortæller dette helt præcist? At dette er x-værdierne til skæringspunkterne?
Det er meningen jeg skal finde koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne..
Jeg sidder lidt fast tror jeg..eller er det bare at sætte disse x-værdier ind i en af funktionerne og så herudfra bestemme y-værdierne?
f(x)= -2x^2-0,5x-3 og g(x)=4,2x-5
0=-2x^2-0,5x-3-4,2x+5
0=-2x^2-4,7x+2
d=-4,7^2-(4*(-2)*2)=6,09
rødderne må derfor være:
x=4,7+-sqrt(6,09)/2*(-2) = -1,7919... og -0,5580...
Men hvad fortæller dette helt præcist? At dette er x-værdierne til skæringspunkterne?
Det er meningen jeg skal finde koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne..
Jeg sidder lidt fast tror jeg..eller er det bare at sætte disse x-værdier ind i en af funktionerne og så herudfra bestemme y-værdierne?
Svar #1
03. november 2007 af Sentinox (Slettet)
Hvis du skal bestemme skæringspunkterne mellem graferne, skal du til at finde rødderne.
Når de to grafer skærer hinanden, må det gælde at f(x) = g(x) =>
-2x^2-0,5x-3 =4,2x-5
Det er dette du skal løse...
//Sentinox
Når de to grafer skærer hinanden, må det gælde at f(x) = g(x) =>
-2x^2-0,5x-3 =4,2x-5
Det er dette du skal løse...
//Sentinox
Svar #2
03. november 2007 af Humblebee (Slettet)
Er det ikke det, jeg allerede har gjort? Mit spørgsmål var efter rødderne.. :)) Og så skulle jeg lige have tjekket om jeg er på rette spor...
Svar #3
03. november 2007 af Boeb (Slettet)
Ahhh...Jeg fandt selv ud af det...havde lavet en dum regnefejl i mit første indlæg.
det bliver i stedet:
-2x^2-0,5x-3 = 4,2x-5
-2x^2-0,5x-3-4,2x+5=0
-2x^2-4,7x+2=0 a=-2,b=-4,7, c=2
d = b^2-4*a*c
-4,7^2-(4*(-2)*2)
22,09-(-16)=38,09
x1: -4,7-sqrt(38,09)/2*(-2) = 2,71793
x2: -4,7+sqrt(38,09)/2*(-2) = -0,367927
y1=g(x1)=4,2*2,71793-5= 6,41531
y2=g(x2)=4,2*(-0,367927)-5= -6,54529
Dvs at graferne skærer hinanden i punkterne
(2.71793;6.41531) og (-0.367927;-6.54529)
Er der nogen der vil være så vidunderlige at tjekke om jeg har lavet flere små regnefejl??
det bliver i stedet:
-2x^2-0,5x-3 = 4,2x-5
-2x^2-0,5x-3-4,2x+5=0
-2x^2-4,7x+2=0 a=-2,b=-4,7, c=2
d = b^2-4*a*c
-4,7^2-(4*(-2)*2)
22,09-(-16)=38,09
x1: -4,7-sqrt(38,09)/2*(-2) = 2,71793
x2: -4,7+sqrt(38,09)/2*(-2) = -0,367927
y1=g(x1)=4,2*2,71793-5= 6,41531
y2=g(x2)=4,2*(-0,367927)-5= -6,54529
Dvs at graferne skærer hinanden i punkterne
(2.71793;6.41531) og (-0.367927;-6.54529)
Er der nogen der vil være så vidunderlige at tjekke om jeg har lavet flere små regnefejl??
Skriv et svar til: Skæringspunktet mellem graferne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
