Matematik

Matematik opgave med mindste afstand?

27. maj 2004 af shack (Slettet)
Hej. Jeg er blev bedt om at udregne den mindste afstand fra en parabels toppunkt (-2x^2+7x+1) T= (7/4,57,8). Afstanden via dist er 2,56. Men hvordan regner jeg den mindste afstand ud?
På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2004 af sigmund (Slettet)

Du skal regne afstanden fra en parabels toppunkt, men hvortil kan den regnes?

Svar #2
27. maj 2004 af shack (Slettet)

Høj undskyld glemte at skrive det hele. Jeg skal udregne afstanden fra toppunktet til linjen y=2x-2

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2004 af starF (Slettet)

Du skal bare bruge afstandsformlen fra punkt til linje. Da denne netop beregner den mindsteafstand (vinkelrette) til linjen.

Svar #4
27. maj 2004 af shack (Slettet)

Okay... Selvfølgelig ja. Så det er bare et snyde spørgsmål når de først spørger om afstanden fra Toppunktet til linjen, og derefter spørger om den mindste afstand?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2004 af Cas_sen (Slettet)

ja den vinkelrette er den korteste, så snyd kan du vel godt kalde det :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2004 af sigmund (Slettet)

Kan du ikke skrive hele opgaven (eller lave et link til den), fordi det virker mærkeligt, at de først spørger om afstanden, og siden om den korteste afstand. Har du ikke misforstået spørgsmålet? Når man spørger om afstanden, så mener man som regel den korteste afstand, som er den vinkelrette.

Svar #7
27. maj 2004 af shack (Slettet)

Kan ikke linke...
Først skal toppunktet regnes ud:
Der efter skal afstanden fra linjen y=2x-2 bestemmes. Og derefter spørges der; Hvad er den korteste afstand fra linjen til toppunktet...

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2004 af sigmund (Slettet)

Ja, det er vist nok en af de opgaver, hvor man tester forståelsen. Hvad menes der med afstanden til linjen? Der skal svaret så bare være, at afstanden til linien, er den vinkelrette afstand, som samtidig er den korteste.

Svar #9
27. maj 2004 af shack (Slettet)

Opdagede lige en fatal brøgler. Man skal ikke bestemme den mindste afstand, men man skal bestemme det punkt på linjen y=2x-2 der har den mindste afstand til toppunktet.-

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. maj 2004 af sigmund (Slettet)

Du kender linjens hældning. Ud fra den kan du så finde hældningen af en linje, der står vinkelret på den givne linje. Du kan finde denne linjes ligning, da den skal gå gennem parablens toppunkt. Det punkt på linjen med ligningen y=2*x-2, der har den mindste afstand til toppunktet, findes så som skæringspunktet mellem de to linjer.

Svar #11
27. maj 2004 af shack (Slettet)

Okay....

Mange tak

Skriv et svar til: Matematik opgave med mindste afstand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.