Kemi
%syre i opløsning
04. november 2007 af
blomst89 (Slettet)
Sine afpipetterer 5,0mL af borvand som hun derefter titrerer som monoprot syre med 0,100M NaOH. Ved ækvivalenspunktet er der brugt 18,8mL af NaOH-opløsningen
stemmer resultatet overens med etiketten om at der er 2% borsyreopløsning i 250mL borvand?
stemmer resultatet overens med etiketten om at der er 2% borsyreopløsning i 250mL borvand?
Svar #1
04. november 2007 af Kemiersjov (Slettet)
For monoprote syrer og baser gælder ved ækvivalenspunktet at:
Mol syre = mol base.
Mol base er 0,1M*18,8ml/1000
Mol syre er C*5ml/1000, hvor C er koncentrationen i mol/l
Beregn nu C og omregn til g pr 100 ml. Antag at massefylden er 1,0 (det er den næsten), hvorved g/100 ml = %
Mol syre = mol base.
Mol base er 0,1M*18,8ml/1000
Mol syre er C*5ml/1000, hvor C er koncentrationen i mol/l
Beregn nu C og omregn til g pr 100 ml. Antag at massefylden er 1,0 (det er den næsten), hvorved g/100 ml = %
Skriv et svar til: %syre i opløsning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
