Fysik

varmelegemers resistans

04. november 2007 af melorm83 (Slettet)
Jeg har en opgave, hvor en apparat bruger 1500w når den er varm. 50 w når den er kold. Den er på 230 v.

Jeg skal så finde R, som er varmelegemets resistans

Da R = U / I , må jeg finde I. I = P / U


I = 1500 / 230 = 6.5.

R = 230 = 6.5 = 23, hvilket er varmelegemets resistans.

Er dette korrekt? ( det samme gøres så for de 50 w )

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2007 af peter lind

230 = 6,5 = 23 er helt sikkert forkert. Du skal brug P = UI = U*(U/R) = U^2/R

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2007 af mathon

P = U^2/R, hvoraf

R = U^2/P

R1 = (230 V)^2/(50 W) =...
og
R2 = (230 V)^2/(1500 W) = ...

Skriv et svar til: varmelegemers resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.