Matematik

løs ligning

04. november 2007 af hahalol (Slettet)
hej . nogle der ved hvordan man regner ligningen nedenfor ud? :

2*2^(2x) + 7*2^x - 4 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2007 af mathon

2*2^(2x) + 7*2^x - 4 = 0

2*(2^x)^2 + 7*2^x - 4 = 0

sæt z = 2^x

2*z^2 + 7*z - 4 = 0
med løsningerne

z = -4 og z = (1/2)

beregn selv x.....

Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.