Fysik

EFFEKT

05. november 2007 af Linex1 (Slettet)
Nogen der ved hvordan man udregner effekten på gammastråling? En sjov formel evt. (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg tror det er (m*c^2*gamma(v))/t, hvor gamma betegner Lorenzfaktoren, men ellers må I korrigere min husker.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2007 af Riemann

Når man skal beregne det er det bare n*h*f/t. h er plancks konstant, f er frekvensen og t er det tidsinterval man har målt i og n er antallet af fotoner man har målt.

Formlen i #1 er ikke så heldig i denne sammenhæng. m er 0 for fotoner og gamma(c) er uendelig..

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Nåh ja gamma bliver jo uendelig, da v=c!!

Svar #4
05. november 2007 af Linex1 (Slettet)

Det forholder sig sådan at jeg skal give svaret på dette:

En Cs-137 kilde, der er så lille, at den kan betragtes som punktformig, har aktiviteten 10 GBq

Hvilken effekt afgiver kilden som gammastråling?

Hvordan udregner jeg dette, med de givne informationer.?

Svar #5
05. november 2007 af Linex1 (Slettet)

Jeg ved effekten skal være ca. 1 hvis det hjælper nogen

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2007 af Lurch (Slettet)

Jeg ville mene at udgangspunktet må være formlen opgivet i #2, men det giver ikke 1 med de oplysninger du har. Grunden til at formlen er som den er, kan forklares ved følgende. effekten er givet ved
P = E/t
Energien af en enkelt foton, som gammastråling er, er givet ved
E=h*f
Har vi mange fotoner over et tidsrum, lad og sige N antal fotoner, bliver den samlede energi
E=N*h*f
Effekten bliver da
P=h*f*N/t
antal fotoner per tid er jo netop din aktivitet A. Effekten bliver da
P = A*h*f
her er f frekvensen svarende til din gammastråling. Denne må vbariere alt efter reaktionen, men så vidt jeg evd ligger det i omegnen af 10^19Hz
Da får man
P = 10^9s^(-1) * 6*10^(-34)Js*10^19Hz
P = 6*10^(-6)W

Skriv et svar til: EFFEKT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.