Matematik
trekantsopgave - forstørrelsesfaktor og og finde længder
05. november 2007 af
p-a-c-e (Slettet)
Betragt en retvinklet trekant ABC hvor vinkl C er ret. Højden fra C rammer hypotenusen, dette linjestykke kaldes h. Højdens fodpunkt betegnes D. (tegn)
det oplyses a=3 og b=4
bestem hypotenusen i trekanten.
vis at trekant ABC er er ensvinklet med trekant ACD og bestem forstørrelsesfaktoren.
Bestem længden af højden CD.
- pænt lost (:
på forhånd tak.
det oplyses a=3 og b=4
bestem hypotenusen i trekanten.
vis at trekant ABC er er ensvinklet med trekant ACD og bestem forstørrelsesfaktoren.
Bestem længden af højden CD.
- pænt lost (:
på forhånd tak.
Svar #1
05. november 2007 af ABreine (Slettet)
brug først pythagoras. det kan du da du kender de 2 kateter, og trekanten er jo retvinklet.
Så skal du argumentere ud fra vinklerne, og derefter udregne forholdet, vha de sider du kender.find ud af hvilke sider der i ABC svarer til hvilke sider i ACD
Så skal du argumentere ud fra vinklerne, og derefter udregne forholdet, vha de sider du kender.find ud af hvilke sider der i ABC svarer til hvilke sider i ACD
Svar #2
05. november 2007 af p-a-c-e (Slettet)
ved godt C = 5
kan godt se, at jeg ved hjælp af det kan udregne vinklerne i trekanterne, men kan bare ikke se hvordan jeg så skal bestemmer højden CD udfra det?
kan godt se, at jeg ved hjælp af det kan udregne vinklerne i trekanterne, men kan bare ikke se hvordan jeg så skal bestemmer højden CD udfra det?
Skriv et svar til: trekantsopgave - forstørrelsesfaktor og og finde længder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
