Samfundsfag

teori i samfundsfag

05. november 2007 af pjep (Slettet)
jeg er så småt gået i gang med at foreberede mig på SSO opgaven til december.
mit overordnede emne er ind til videre forholdet mellem grønland og Danmark, med henblik på hvordan vi gennem grænland har sikret os at komme ind i varmen i international politik; under 2. verdenskrig og den kolde krig ved at sikre USA at kunne bruge grønland til militærbase og i dag med oliefundene deroppe..

Er egentlig bare intereseret i at vide om der er nogen der har en ide til hvilken teori man kunne drage ind fra samfundsfag, eller nogen gode råd eller spændende vinkler man kan dreje opgaven??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2007 af TanteOda (Slettet)

Der har været en del debat blandt den danske befolkning om hvorvidt Danmark skal have ejerskab over de oliefund, der eventuel findes (husk, at der kun er lavet prøver!). Venstre, konservative, socialdemokraterne, SF og Enhedslisten står sammen om at give Grønland fuld råderet over alle råstoffer i undergrunden. Nogle mener der er olie for mere end 10 mia. kr., men ind til videre kan det kun være gætværk, der er tale om.

DF har meldt fra:
"Det burde ellers være krystalklart – så længe vi har et Rigsfællesskab – så er undergrunden et fælles anliggende for hele Danmark. Som naturligt skal komme hele landet til gode."

Samtidig søger Grønland at træde ud af rigsfællesskabet. En spændende teori kunne være den at se hvordan Grønlands politiske magt ser ud om en 15-20 år er der så meget olie, at Grønland bliver et rigt, selvstændigt land. Et teoretisk spind, der lynhurtig kan få røjser at gå i.

TanteOda

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2007 af **EmmA** (Slettet)

Noget der er centralt i den problemstilling er nok magtbegrebet, hvilket også er en stor del af international politik.. jeg skriver også st.retn.projekt i samf, og vil bruge modeller fra en bog (global politik)til at vise, hvordan magtforholdene er.

Skriv et svar til: teori i samfundsfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.