Matematik
Ligninger hjælp -matematik!!1
06. november 2007 af
Shining-Star (Slettet)
Hej allesammen her på SP;
ville lige hører om der nogle evt. havde hurtigt lyst til at kigge på mine ligninger til imorgen, og evt. rette hvis det er forkert (som jeg sikkert ved er!) :
1. 2x-3=6x-4
2x-2x-3=6x-2x-4
-3=4x-4
-3-4=4x
1=4x
2. 4x-6x=4
-2x=4
3. 2-(x+3)=-(x-1)
2-(-x-3)=-(-x+1)
-6-x=x+1
-6-x+x=x+x+1
-6=2x+1-1
-7=2x
4. -(6x+2)=2(x-2)
-(-6x-2)=2(x-2)
6x-2=2x-2
6x-6x-2=2x-6x-2
-2=-4x
-1=-2x
5. ½(x-4)+1/4(20-x)=0 =???
ville lige hører om der nogle evt. havde hurtigt lyst til at kigge på mine ligninger til imorgen, og evt. rette hvis det er forkert (som jeg sikkert ved er!) :
1. 2x-3=6x-4
2x-2x-3=6x-2x-4
-3=4x-4
-3-4=4x
1=4x
2. 4x-6x=4
-2x=4
3. 2-(x+3)=-(x-1)
2-(-x-3)=-(-x+1)
-6-x=x+1
-6-x+x=x+x+1
-6=2x+1-1
-7=2x
4. -(6x+2)=2(x-2)
-(-6x-2)=2(x-2)
6x-2=2x-2
6x-6x-2=2x-6x-2
-2=-4x
-1=-2x
5. ½(x-4)+1/4(20-x)=0 =???
Svar #1
06. november 2007 af Isomorphician
1 og 2 er rigtige, hvis du forkorter helt ned.
3 og 4 har problemer med minusparenteserne, det ser ud til du ganger ind 2 gange.
I 5 skal du gange hvert led i parentesen med leddet foran parentesen inden du går videre. Eller gang med 4. Så får du 2(x-4) + (20-x) = 0
3 og 4 har problemer med minusparenteserne, det ser ud til du ganger ind 2 gange.
I 5 skal du gange hvert led i parentesen med leddet foran parentesen inden du går videre. Eller gang med 4. Så får du 2(x-4) + (20-x) = 0
Skriv et svar til: Ligninger hjælp -matematik!!1
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
