Matematik

Kigge matematik ligninger;

06. november 2007 af LulliexD (Slettet)
Hej .. nogle som vil kigge disse 2 ligninger hurtigt igennem? :) :

1). 2(4x-3) = 5+2(5x+2)
8x-6 = 5+10x+4
8x-6 = 9+10x
8x-6-9 = 9-9+10x
8x-15 = 10x
8x-10x-15 = 10x-10x
-2x-15 =
-2x-15+15 = 15
-2x = 15
-2x/2 = 15/2
x = 7,5

2). 3(x+1) = 2+3(x+1)
3x+3 = 2+3x+3
3x+3 = 5+3x
= Lidt i tvivl her ..!

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2007 af janko (Slettet)

den første er ikke helt korrekt!


...
3x+3 = 5+3x
(TRÆK 3 FRA BEGGE SIDDER AF LIGHEDSTEGNET OG PLUS 3X)

6x = 2
x=3

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2007 af peter lind

I den første opgave har du en fortegnsfejl i den sidste linje.
I den anden. Hvis du adderer -3x på begge sider får du 3 = 5. Denne påstand vil aldrig være rigtig, så løsningsmængden er tom.

Svar #3
06. november 2007 af LulliexD (Slettet)

Angående den første opgave ; hmm.. kan stadigvæk ikke se fejlen! :s
Angående den anden opgave ; 3x / 3x = x eller er det = 0 ?? -har altid svært ved dette! ..

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2007 af peter lind

Første opgave -2x/2 = -x ikke x
Anden opgave
3x+3 = 5+3x <-> 3x+ 3 -3x = 5 +3x -3x <-> 3 = 5

Svar #5
06. november 2007 af LulliexD (Slettet)

Aha ..
- nu forstår jeg..
1000-tak for alt (:

Skriv et svar til: Kigge matematik ligninger;

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.