Fysik

3 små fysik spørgsmål

07. november 2007 af pillfinger (Slettet)
Jeg har 3 bitte små spørgsmål jeg har en smule svært ved lige at løst. En rar person der kan hjælpe?
1.
Jeg har fået til opgave at finde Rumfandet af en ismasse, som er halvcirkelformet med radius 2000km og tykkelse på 3000m.
Men jeg kender ingen gang formlen for hvordan jeg ska regne dette ud. Nogle der kan den formel jeg skal bruge?

2.
Jeg er blevet spurgt hvad er Jordens overfladeareal. Det kan jeg lynhurtigt finde på nettet men er det noget jeg ska regne ud? Det ska lige siges at jeg kun har fået Jordens radius opgivet (6371km).

3.
Verdenshavene rummer 1,37 * 1018 m3 vand. Hvilken gennemsnitlig havdybde svarer det til? hmm HJÆLP!?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2007 af mathon

halvdelen af en cylinder
1.
V = 0,5*(t*pi*r^2), hvor t er tykkelsen

2.
Ov = 4*pi*r^2

3.
gennemsnitlig havdybde: = (1,37*10^18 m3)/(Ov)

Svar #2
07. november 2007 af pillfinger (Slettet)

Hmm
Bliver 1. så V = 0,5*(3000m*pi*2000km^2) også ska jeg vel ha lavet dem om til kubikmeter så den vil skrives sådan her:
V = 0,5*(3000000m3*pi*2000000000000m3^2) = 1,88m3 er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2007 af mathon

1.
V = 0,5*((3 km)*pi*(2*10^3 km)^2)

V = 0,5*((3 km)*pi*(4*10^6 km^2))

V = 0,5*3*pi*4*10^6 km^3 = 1,88496*10^7 km^3 = 18,8496*10^6 km^3 =

18,8496 mio. km^3

Skriv et svar til: 3 små fysik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.