Matematik

gøre rede for ligning

07. november 2007 af p-a-c-e (Slettet)
hvordan gør man rede for følgende:

2/(3-x)(x-2) = 2/x-3 + -2/x-2


på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2007 af ibibib (Slettet)

Prøv at sætte
2/x-3 + -2/x-2
på fælles brøkstreg.

Svar #2
07. november 2007 af p-a-c-e (Slettet)

tja, kan stadigvæk ikke se hvordan jeg skulle bevise det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2007 af ibibib (Slettet)

Ved at gøre det som jeg foreslår i #1.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2007 af mathon

2/(3-x)(x-2) = 2/(x-3) + (-2)/(x-2) og x forskellig fra 2 og x forskellig fra 3

-2/(x-3)(x-2) = 2/(x-3) + (-2)/(x-2)

gang med (x-3)(x-2)

-2 = 2(x-2) - 2(x-3)

-2 = 2x - 4 - 2x + 6.........

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2007 af mathon

-2 = -2, hvilket er sandt for alle x forskellige fra 2 og 3

L = R\{2,3}

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2007 af mathon

korrektion til #5

tegnfejl

-2 = 2x - 4 - 2x + 6

-2 = 2, hvilket er en absurditet, hvorfor det om
løsningsmængden
gælder

L = Ø

Skriv et svar til: gøre rede for ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.