Matematik

Hjælp med ligning

07. november 2007 af Major90 (Slettet)
Har følgende ligning: (2x+1)/6=(9-3x)/3

Nogen der kan hjælpe mig lidt på vej, ved ikke hvordan man skal gribe den an.

På forhånd tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2007 af Isomorphician

(2x+1)/6 = (9-3x)/3
2x + 1 = 2(9-3x)

hjalp det?

Svar #2
07. november 2007 af Major90 (Slettet)

Ikke rigtig, forstår det ikke når der divideres i parentes :s

Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2007 af Isomorphician

jeg har ganget med 6 på hver side af lighedstegnet. Dermed går brøken væk på venstre side og der er en faktor 2 tilbage på højresiden

Svar #4
07. november 2007 af Major90 (Slettet)

Kan godt forstå det der sker på venstre side så, men kan ikke se hvorfor det så bliver 2? vor ganger du ind henne i højre side?

Brugbart svar (1)

Svar #5
07. november 2007 af Isomorphician

(2x+1)/6 = (9-3x)/3 <=>
(1/6)(2x+1) = (1/3)(9-3x) <=>
6*(1/6)(2x+1) = 6*(1/3)(9-3x) <=>
(2x+1) = 2(9-3x)

Skriv et svar til: Hjælp med ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.