Matematik
Vektor regning kan bare ikke lave det..:(
07. november 2007 af
Klaraa (Slettet)
hey jeg er ny herinde så kommer formentlig til at have nogle problemer i starten.
men jeg sidder simpelthen med en opgave som jeg bare ikke kan komme igennem håber derfor at jeg kan få hjælp af jer til det...
I et koordinatsystem i planen er to vektorer; vektor a og vektor b bestemt ved;
a= (2)(3) og vektor b= (t)(1)
- Bestem t når det opkyses at; det(vektor a, vektor b)= -10
- Beregn for den fundne værdi af t vinklen mellem vektor a og vektor b.
håber virkelig nogen kan give en hånd da jeg skal aflever e opgaven snarest mulig..
men jeg sidder simpelthen med en opgave som jeg bare ikke kan komme igennem håber derfor at jeg kan få hjælp af jer til det...
I et koordinatsystem i planen er to vektorer; vektor a og vektor b bestemt ved;
a= (2)(3) og vektor b= (t)(1)
- Bestem t når det opkyses at; det(vektor a, vektor b)= -10
- Beregn for den fundne værdi af t vinklen mellem vektor a og vektor b.
håber virkelig nogen kan give en hånd da jeg skal aflever e opgaven snarest mulig..
Svar #1
07. november 2007 af Isomorphician
a•b = 10
2*t + 3*1 = 10
2*t = 7
t = 3,5
a•b = |a|*|b|*cos(v)
2*3,5 + 3*1 = kvrd((2^2)+(3^2)) * kvrd((3,5^2)+(1^2)) * cos(v)
10 = kvrd(13) * kvrd(13,25) * cos(v)
0,7619 = cos(v)
40,36 grd = v
2*t + 3*1 = 10
2*t = 7
t = 3,5
a•b = |a|*|b|*cos(v)
2*3,5 + 3*1 = kvrd((2^2)+(3^2)) * kvrd((3,5^2)+(1^2)) * cos(v)
10 = kvrd(13) * kvrd(13,25) * cos(v)
0,7619 = cos(v)
40,36 grd = v
Svar #2
07. november 2007 af Klaraa (Slettet)
hej tak for hjæælpen men jeg forstår ikke den første del idet determinant(a,b)= -10 kan man så bare fjerne minusset..?
og jeg går udefra at kvrd = kvadratrod ikke sandt..?
mange tak for hjælpen...
og jeg går udefra at kvrd = kvadratrod ikke sandt..?
mange tak for hjælpen...
Svar #3
08. november 2007 af Isomorphician
kvrd = kvadratrod
Jeg undskylder mange gange! Jeg havde ikke set minusset foran 10-tallet.
Jeg undskylder mange gange! Jeg havde ikke set minusset foran 10-tallet.
Skriv et svar til: Vektor regning kan bare ikke lave det..:(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
