Matematik
Beregne vinkler med cos, sin elle tan ?
08. november 2007 af
gumsen (Slettet)
Mangler lige sidste opgave her i min aflevering... Har en retvinklet trekant, med en hypotenuse på 8,3 cm. og en 'lodret side' på 4,5. Skal beregne vinklerne A og B (altså de to andre vinkler end C, der jo er 90). Hvad for en af funktionerne (cos, sin, tan) skal jeg bruge og hvordan? Nogen der kende hjælpe?
Svar #1
08. november 2007 af dnadan (Slettet)
en lodret side siger ikke så vildt meget, er der tale om siden a eller b?
Svar #3
09. november 2007 af sneglens (Slettet)
Personligt benytter jeg altid sinusrelationerne fordi den er nemmest at huske.
Du skal kende et par, f.eks. a og A.
ligningen hedder så: A/sin(a)=B/sin(b)=C/sin(c)
Mangler du f.eks. A skal du blot isolere.
F.eks.:
A/sin(a)=C/sin(c)
<=> A=(C*sin(a))/sin(c)
Giver det mening?
Du skal kende et par, f.eks. a og A.
ligningen hedder så: A/sin(a)=B/sin(b)=C/sin(c)
Mangler du f.eks. A skal du blot isolere.
F.eks.:
A/sin(a)=C/sin(c)
<=> A=(C*sin(a))/sin(c)
Giver det mening?
Skriv et svar til: Beregne vinkler med cos, sin elle tan ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
