Matematik
Hjæælp, noget med eksponentielt :s
08. november 2007 af
ann3sofie (Slettet)
Yo søsters og brødre. Har virkelig brug for jeres hjælp.
: Når ukrudtsmidlet mechlorprop anvendes i naturen, nedbrydes det med tiden. Ved konstant jordtemperatur gælder, at den ikke nedbrudte del aftager eksponentielt som funktion af tiden. halveringstiden for mechlorprop i denne proces afhænger af jordtemperaturen, som det fremgår af skemaet:
Jordtemperatur (C) Halveringstid
5 20
10 12
20 3
En mark sprøjtes med 8 kg. mechlorprop i den periode, hvor jordtemperaturen er 5 grader.
Hvor mange procent af den oprindelige mængde ukrudtsmiddel er nedbrudt efter 10 døgn?
Hvor lang tid ville det tage at nedbryde den samme procentdel af ukrudtmidlet, hvis jordtemperaturen var 10 grader??
Taaak :D
: Når ukrudtsmidlet mechlorprop anvendes i naturen, nedbrydes det med tiden. Ved konstant jordtemperatur gælder, at den ikke nedbrudte del aftager eksponentielt som funktion af tiden. halveringstiden for mechlorprop i denne proces afhænger af jordtemperaturen, som det fremgår af skemaet:
Jordtemperatur (C) Halveringstid
5 20
10 12
20 3
En mark sprøjtes med 8 kg. mechlorprop i den periode, hvor jordtemperaturen er 5 grader.
Hvor mange procent af den oprindelige mængde ukrudtsmiddel er nedbrudt efter 10 døgn?
Hvor lang tid ville det tage at nedbryde den samme procentdel af ukrudtmidlet, hvis jordtemperaturen var 10 grader??
Taaak :D
Svar #1
08. november 2007 af ann3sofie (Slettet)
En lille ændring:
jordtemperatur
5
10
20
halveringstid
20
12
3
hilsen annesofie
jordtemperatur
5
10
20
halveringstid
20
12
3
hilsen annesofie
Svar #2
08. november 2007 af peter lind
En eksponentiel nedbrydning vil gå efter formlen m = m0*e^(-kt) hvpr m er massen til tiden t, m0 er massen til tiden 0. k er en konstant, der fortæller noget om hvor hurtigt stoffet nedbrydes. I det aktuelle tilfælde er k afhængig af jordtemperaturen. k kan findes af den givne formel. Ved 5 grader gælder der således
½*m0 = m0e^(-k*20)
½*m0 = m0e^(-k*20)
Skriv et svar til: Hjæælp, noget med eksponentielt :s
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
