Kemi

pkb for dimethylamin

08. november 2007 af loslundos (Slettet)
Jeg skal beregne ph for en 0,0258M vandig opløsning af dimethylamin ved 25 grader

Jeg ved at dimethylamin, (CH3)2 NH er en organisk base som er letopløselig i vand.

Jeg kan ikke slå pkb op i fysisk/kemisk databog vel? og hvordan finder jeg så pkb?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Søg pKa og beregn pKb.

Du skulle gerne kunne finde pKa for methydamin, dimethylamin og trimethylamin o.s.v. i din databog

Svar #2
08. november 2007 af loslundos (Slettet)

ups er jo slet ikke pkb men kb jeg skal finde. Hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis du har pKb er: Kb=10^-pKb

Hvis du har pKa er: pKb=14-pKa

Hvis du har Ka er: Kb=10^-14/Ka


Svar #4
08. november 2007 af loslundos (Slettet)

jeg har kigget i min fyssik kemisk databog og kan ikke finde nogle af værdierne :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2007 af mathon

der står oftest kun pKs-værdierne til de korresponderende syrer

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2007 af Kemiersjov (Slettet)

pKs=pKa

Skriv et svar til: pkb for dimethylamin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.