Matematik
ligning
08. november 2007 af
tdb (Slettet)
hvordan løses denne?
x^(5) - 10100·x^(3) + 10^(6)·x = 0
x^(5) - 10100·x^(3) + 10^(6)·x = 0
Svar #1
08. november 2007 af mathon
x(x^4 - 10100·x^2 + 10^6) = 0 hvoraf én rod er 0
sæt z = x^2, hvoraf
x((x^2)^2 - 10100·x^2 + 10^6) = 0 og
x(z^2 - 10100·z + 10^6) = 0
beregn rødderne i z^2 - 10100·z + 10^6
og beregn dernæst de dertil korresponderende x-værdier
faktoriser dernæst
x^4 - 10100·x^2 + 10^6 og kontroller dine resterende nulpunkter
sæt z = x^2, hvoraf
x((x^2)^2 - 10100·x^2 + 10^6) = 0 og
x(z^2 - 10100·z + 10^6) = 0
beregn rødderne i z^2 - 10100·z + 10^6
og beregn dernæst de dertil korresponderende x-værdier
faktoriser dernæst
x^4 - 10100·x^2 + 10^6 og kontroller dine resterende nulpunkter
Svar #2
08. november 2007 af tdb (Slettet)
okay men hvad betyder de dertil korresponderende x-værdier og hvad vil det sige at faktorisere noget?
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
