Matematik

Hjælp til matematik opgave!

08. november 2007 af MG8 (Slettet)
Hej allesammen,
det ville være super hvis nogen ku hjælpe mig med følgende opgaver (eller bare nogle af dem), da jeg er gået i stå ved disse?
På forhånd tak..


1. løs ligningen?
2x²+x-3=0


2. En parabel har ligningen y=x²-4x+3
Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt?


3. Et andengradpolynomium "f" er bestemt ved:
f(x)=ax²+bx+c
Det oplyses, at "f" har nulpunkterne -2 og 4, samt at
f(1)=4,5
Bestem tallene a, b og c?


4. En funktion "f" er angivet ved
f(x)= -3x²-12x+5
Bestem værdimængden for f?


5. Funktionerne f er givet ved
f(x)=-2x²-0,5x-3 og g(x)=4,2x-5
Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g?


6. En parabel har ligningen: y=0,5x²-0,5x-3 og en ret linje har ligningen: y=1,5x+b
Bestem den værdi af b, hvor parablen og linjen har netop ét fælles punkt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2007 af rosiette (Slettet)

1 brug diskriminaten

D= b^2-4*a*c

gider ikke lave dine lektier så du må jo selv prøve lidt også

Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2007 af rosiette (Slettet)

nå ja og nr 6 der skal du sætte ligningerne lig med hinanden

Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2007 af BlopBlop (Slettet)

Nr. 1, du sætter 3 eller x om på den anden side, så du har x'er et sted og tal det andet. Så burde du kunne klare det her fra


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2007 af badooo (Slettet)

#3
Nej. Det er andengradsligninger og polynomier, så der skal bruges den dertilhørende løsningsformel.

Svar #5
11. november 2007 af MG8 (Slettet)

Ok prøver

Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.