Matematik

ligning for tangenten

09. november 2007 af thelife (Slettet)
hej


parablen p er graf for funktionen f givet ved f(x)= -0,25x^2 + 2x - 1

bestem en ligning for tangenten t til p i punktet R(5,f(5))

hvordan løser man den ?

tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2007 af dnadan (Slettet)

1. find f'(x)
2. beregn f'(5) og f(5)
3. indsæt dette i tangentligningen:
y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

Svar #2
10. november 2007 af thelife (Slettet)

er det sådan du mener

1. find f'(x)

d(-0,25x^2 , x)=-0,5x

d(-12x^2,x)= -24x

d(-1,x)=0

altså gav f' = -0,5x -24x

hvilken formel skal jeg bruge til nr. 2

håber for svar hurtig

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2007 af mathon

f(x)= -0,25x^2 + 2x - 1

f'(x) = -0,25*2*x + 2

f'(x) = -0,5x+2

f'(5) = -0,5*5+2 = -2,5 + 2 = -0,5

Svar #4
10. november 2007 af thelife (Slettet)

-0,5x -24x

er det så resultatet til opg 5
f'(5) = -0,5*5+2 = -2,5 + 2 = -0,5

hvad med min f'er det rigtig så

-0,5x -24x

skal man så også putte -24 ind i f'som du viste

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2007 af mathon

som vist i #1

er tangentligningen

y = f'(x0)*(x-x0) + f(x0), hvor (x0,y0) = (5,f(5)), hvorfor tangentligningen kan skrives

y = f'(5)*(x-5) + f(5), du

mangler altså at beregne f(5), før du kan reducere tangentligningen yderligere
til
formen

y = ax + b

Skriv et svar til: ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.