Matematik
Udregning af integral
11. november 2007 af
kuerten15
Jeg har følgende funktion
f(x,y)= x^3+y^2-3x
Og jeg skal udregne følgende integral:
I = S[f(x,y)d(x,y)] fra A
hvor
A = {(x,y) E R^2|0 < x < 1 og -x < y < x}
(tegnet < skal være mindre end eller lig med, men kan ikke finde ud af at lave tegnet her.)
Jeg har et forslag:
I = S[f(x,y)d(x,y)] = S[f(x)d(x)] fra 0 til 1 + S[f(y)d(y)] fra -x til x.
Må man godt det?
f(x,y)= x^3+y^2-3x
Og jeg skal udregne følgende integral:
I = S[f(x,y)d(x,y)] fra A
hvor
A = {(x,y) E R^2|0 < x < 1 og -x < y < x}
(tegnet < skal være mindre end eller lig med, men kan ikke finde ud af at lave tegnet her.)
Jeg har et forslag:
I = S[f(x,y)d(x,y)] = S[f(x)d(x)] fra 0 til 1 + S[f(y)d(y)] fra -x til x.
Må man godt det?
Svar #1
11. november 2007 af peter lind
Nej
Udregn først integralet med hensyn til y. Under denne integration skal x betragtes som en konstant. Dernæst integrer med hensyn til x.
Udregn først integralet med hensyn til y. Under denne integration skal x betragtes som en konstant. Dernæst integrer med hensyn til x.
Svar #3
12. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Du får et dobbeltintegral, som du ifølge Fubinis sætning må splitte op (se eventuelt http://en.wikipedia.org/wiki/Fubini's_theorem).
Du får et dobbeltintegral, som du ifølge Fubinis sætning må splitte op (se eventuelt http://en.wikipedia.org/wiki/Fubini's_theorem).
Svar #4
12. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#3:
Endnu en gang kan forummet ikke fatte hvor meget af strengen, der er et link; jeg prøvede at henvise til
http ://en.wikipedia.org/wiki/Fubini's_theorem
uden mellemrum efter ``http''.
Endnu en gang kan forummet ikke fatte hvor meget af strengen, der er et link; jeg prøvede at henvise til
http ://en.wikipedia.org/wiki/Fubini's_theorem
uden mellemrum efter ``http''.
Skriv et svar til: Udregning af integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
