Matematik

Ligning

11. november 2007 af Nick8 (Slettet)
Hej, jeg kan ikke finde ud af denne ligning pga. jeg er dum.
-5(6x+4)+4=-3x

Hjælp mig med den, så er jeg meget taknemmelig..

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2007 af apandersen (Slettet)

Så får du da lige tre trin du kan gå efter:

1. Gang parentesen ud
2. Saml alle led med x og alle led uden x.
3. Isoler x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2007 af Isomorphician

-5*(6x+4) + 4 = 3x
-30x - 20 + 4 = 3x
....

Svar #3
11. november 2007 af Nick8 (Slettet)

Dvs.

-5*(6x+4) + 4 = 3x
-30x - 20 + 4 = -3x
20 + 4 = -3x + 30x
24 = 27x
x = 0,88


-5*(6x+4) + 4 = -42,64
3x = -2,664

Lidt underligt at der mangler 40 dvs. at det ikke er korrekt?

Svar #4
11. november 2007 af Nick8 (Slettet)

Undskyld, det er sådan ligningen er:
-5*(6x+4) + 4 = -3x

Altså med -3x

Svar #5
11. november 2007 af Nick8 (Slettet)

Har regnet det ud, men det ene er plus og det andet er minus :S

-5*(6x+4) + 4 = -3x
-30x - 20 + 4 = -3x
-30x - 3x = 20 -4
-33x = 16
x= -0,4848484848

-5(6*-0,4848484848+4) + 4 = -1,45454545
-3*-0,484848484848= 1,45454545

ARRRRRRRRRRRRRRRGH!!!!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2007 af *steffi* (Slettet)

Svaret må være (fejlen lå i at du isolerede forkert!):
-5(6x+4)+4=-3x
-30x-20+4=-3x
-20+4=-3x+30x
-16=27x
x=-16/27=-0,592593

Tjek:
-5(6*-0,592593+4)+4=1,7777
-3*-0,592593=1,7777

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2007 af Isomorphician

du laver nogle fortegnsfejl i dine udregninger

Svar #8
11. november 2007 af Nick8 (Slettet)

Okay mange tak for svaret!!!!!!!!!!!

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.