Samfundsfag

Ny Alliance - lidt inspiration

11. november 2007 af JoachimD (Slettet)
Jeg skal til at skrive en samfundsfagsrapport om Ny Alliance. Jeg "lege" politisk rådgiver, og lave en strategi for partiet.

Jeg tror, at jeg vil skrive opgaven således, at jeg råder eksempelvis Naser Khader til at køre på dét og dét under den sidste partilederrunde.

Jeg vil bl.a. komme ind på:
- Y's ønske om et brud med blokpolitikken
- Y's ønske om en magtreducering for dansk folkeparti
- Y's ønske om en mere human asyl- og integrationspolitik
- Y's ønske om en skattelettelse på ca. 40% af BNP'en

Det skal dog siges, at det ikke er meningen at jeg skal gengive Y's partiprogram - men jeg er løbet lidt tør for idéer så lidt inspiration til en (måske lidt anderledes) strategi vil være fedt... Noget konkret vil være at foretrække...

Mvh...

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2007 af FredeW

Sørg for at fokusere på begrundelserne. For politikere er det vigtigt, at de kan argumentere ordentligt for deres sag. Samtidig skal du dog sørge for at argumenterne er sammenhængende, letforståelige og slagkraftige, for ellers kommer man ikke langt i en tv-debat.

Derudover er det nok en god ide at du forsøger at give en vægtning mellem forslagene. F.eks. kan du komme ind på hvorfor Khader skal prioritere miljøet fremfor skattelettelser eller omvendt.

Endelig kan du komme ind på selve Khaders fremtoning (det er noget af det han har fået en del kritik for indtil videre). Hvordan skal han "opføre sig" for at slå bedst muligt igennem?

(Ovenstående er bestemt ikke udtømmende, men blot strøtanker).

Skriv et svar til: Ny Alliance - lidt inspiration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.