Matematik

Løse 2.gradsligningerne; .. :/

11. november 2007 af LulliexD (Slettet)
Heii, har fået nogle opgaver ang. 2. gradsligninger..
- har surfet rundt på nette og bladret i matematik'bogen. Men kan bare ikke forstå hvad det er -hvad det går ud på, - og hvordan man kan løse 2. gradsligninger..
- så håber der er nogle som kan hjælpe lidt, skal løse nedenstående 8 opgaver, men skriver bare 4 af dem ind.. så jeg kan evt. prøve at regne de sidste 4 ud selv .. :/

1. x^2-5x+6=0
2. x^2+x+4=0
3. 2x^2-4x-16=0
4. -7x^2-5x+6=0

Jeg ved egentlig bare at formlen på en andengradsligning er: a*x^2+b*x+c=0 ..
- men ved overhovedet ikke hvad jeg skal? ..

1000-.tak på forhånd ..

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2007 af mathon

løsningsformlen til en 2.gradsligning står i din matematikbog...

Svar #2
11. november 2007 af LulliexD (Slettet)

Det ved jeg godt -har jeg os skrevet ^
- men kan bare simpelthen ikke forstå det?
- så tænkte på om nogle herinde kort, NEMT, og hurtigt kunne forklare mig det .. er virkelig lost , ;s

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2007 af Plooki (Slettet)

Det du har skrevet er formlen for en andengradsligning .
Det du skal finde er "løsningsformlen"

.. så finder du a b og c
EX:

I den første ville de være:

a) 1
b) - 5
c) 6

Du kan helt sikkert finde løsningsformlen i din mat bog !

Svar #4
11. november 2007 af LulliexD (Slettet)

Argh ..
- har snart gloet i 3 timer - og er slet ikke kommet frem til noget :s .
Hvordan kommer du frem til a) = 1, b) = 5, c) = 6 ? ..

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2007 af lepetitdanois (Slettet)

Med udgangspunkt i den første ligning; x^2-5x+6 = 0

a= 1
b= -5
c= 6

Start med at finde diskriminanten;

b^2-4ac

Når du har udregnet den, burde din matematikbog servere resten.

Svar #6
11. november 2007 af LulliexD (Slettet)

Ok prøver den 1. opgave :
x^2-5x+6 =
x^2 =x*x =
x-5x+6 =
= -5x+6 svar ? .
- er dette korrekt

Skriv et svar til: Løse 2.gradsligningerne; .. :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.