Matematik

Omdrejningslegeme - hvis man ikke kender grænserne

11. november 2007 af MP7 (Slettet)
Hejsa - Jeg har hårdt brug for hjælp!

Jeg har to ligninger X^4 og X^2, hvor x skal være større eller lig med 0.

Jeg skal beregne rmf.'et af ovennævnte punktmængde, problemet er bare, at jeg ikke ved, hvad jeg skal sætte grænserne til, da begge er parabler, som kun skærer i (0,0)??

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2007 af dnadan (Slettet)

Du må få at vide, hvor omdrejningslegemet ender...
I øvrigt er kan du ikke skrive: Jeg har to ligninger X^4 og X^2, der er intet ligning over dette...
Du kan derimod skrive:
Ligningerne for funktionerne f og g er:
f(x)=x^4 og g(x)=x^2

Svar #2
11. november 2007 af MP7 (Slettet)

Jeg har ikke flere oplysninger, udover det jeg har skrevet.

Svar #3
11. november 2007 af MP7 (Slettet)

Altså, med undtagelse af omdrejningslegemet drejes 360 grader om x-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2007 af dnadan (Slettet)

hvor skærer grafen for f grafen for g, der er faktisk et punkt mere:)

Svar #5
11. november 2007 af MP7 (Slettet)

Nåh, ja, mange tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2007 af mathon

...og derfor


V_om = pi*(integralet (fra 0 til 1) af (x^4-x^2)^2))

Skriv et svar til: Omdrejningslegeme - hvis man ikke kender grænserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.