Matematik

Løse 2.gradsligningerne; .. :/

11. november 2007 af LulliexD (Slettet)
Hej jeg har nogle opgaver ( 2.gradsligninger ) jeg skal løse. ville lige hører om det er den rigtige måde je gør det på . :

den 1. opgave :
x^2-5x+6 = 0
x^2 =x*x = 0
x-5x+6 = 0
= -5x+6 = 0 = svar ? .
- er dette korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2007 af Isomorphician

d = b^2 - 4ac

x1 = (-b - kvrod(d))/2a
x2 = (-b + kvrod(d))/2a


Svar #2
11. november 2007 af LulliexD (Slettet)

What ,.. hmm forstår desværre ikke .. :s
- kan du ik forklare det på en meget simpelt måde .. ;s

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2007 af Isomorphician

jeg prøver jo... jeg giver dig sådan set løsningerne direkte.
Løsningerne til x^2 - 5x + 6 = 0 er enten x1 eller x2 som jeg har skrevet i #1

Du skal dog først udregne d som også står i #1 for at du kan sætte det ind i enten x1 eller x2.

I dit eksempel:
ax^2 + bx + c = 0
1*x^2 -5*x + 6 = 0, altså a = 1, b = -5, c = 6

Dermed kan vi udregne d:
d = (-5)^2 - 4*1*6 = 1

Og d kan bruges til at finde x'erne:
x1 = (5 - 1)/2*1 = 2
x2 = (5 + 1)/2*1 = 3

Løsningen er så x = 2 eller x = 3

Svar #4
11. november 2007 af LulliexD (Slettet)

ET SPØRGSMÅL TIL DISKRIMINANTEN:
d = (-5)^2 - 4*1*6 = 1
Ok .. -5^2 = 25, -4 = -29 * 1 = -29 * 6 = -174 ..
Hvordan får du D = 1 ? ..

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2007 af siimba (Slettet)

D er 1 fordi:
(-5)^2 = 25
4*1*6 = 24

25-24=1

d er altså 1

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2007 af mathon

d = (-5)^2 - 4*1*6 = 1

når du beregner d, skal du huske, at det er plus og minus, som afgrænser led ( det algebraiske hierarki).

Udtrykt anderledes, du skal opløfte til potens og gange, FØR du trækker fra.

(-5)^2 - 4*1*6

25 - 24 = 1

Du skal endvidere kunne kende forskel på

-5^2 = -(5*5) = -25
og
(-5)^2 = (-5)*(-5) = +5^2 = 25...

Skriv et svar til: Løse 2.gradsligningerne; .. :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.