Matematik

forskrift for en funktion

12. november 2007 af Giulia Bech (Slettet)
hejsa. har misted min lommerregner, og er total knust lige pt.. den havde nogle super gode egenskaber, såsom at regne eksponentielle regressioner.. thja hvad skulle man ikke uden sin lommerregner???
derfor behøver jeg lidt hjælpe..
skal finde forskriften for følgende punkter..
T: -25_-20_-15_-10
D: 280_154_91_49

på forhånd tak, er det ikke det man siger?

Svar #1
12. november 2007 af Giulia Bech (Slettet)

Hovsa.. der var vist par stavfejl: lommeregner og mistet selvfølgelig..

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2007 af Sherwood (Slettet)

a=0,891277
b=15,7109

Svar #3
12. november 2007 af Giulia Bech (Slettet)

gratia:)

Svar #4
12. november 2007 af Giulia Bech (Slettet)

hvordan bestemmer jeg den procentvise ændring i D, når T øges 2...

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)

Undskyld dobbeltpost...

Dvs.:



...Lavede noget juks i #5... sry

Svar #7
12. november 2007 af Giulia Bech (Slettet)

280(-25+2)-280(-25)/ 280(-25)? har ikke set den formel før..

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)

Nej...

Det skal forståes som en funktion D(T)=b*a^T

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Det er jo bare en ganske almindelig formel i %-regning. Du kan også bruge vækstreglerne. Men den viste metode er nemmest.

Svar #10
12. november 2007 af Giulia Bech (Slettet)

kan I skrive det op..

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)

D(T) = 15,7 * 0,89^T


Jeg sætter helt tælfældigt T0 = 5. (T0 er ligegyldig, da funtionen skulle te' sig ens procentmæssigt over samme interval lige meget hvor det sættes)


% = ((15,7 * 0,87^7) - (15,7 * 0,87^5)) / (15,7 * 0,87^7) = -0.24

Dvs. for hver gang T øges med 2, aftager D med 24%

Skriv et svar til: forskrift for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.