Matematik

eksponential voksende funk.?? :C

12. november 2007 af casse_carlsberg (Slettet)
lille spørgmål.

Hvordan finder man c og b og eventueel andree konstanter(her vil jeg gerne havee vist hvodan man finder c og b) i en eksponentiel voksende funktion b*e^cX ??

Jeg øver meg nemlig til prøve og kan ikke huske hvordan man skal bestemme disse...





Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Udfra to tilfældige punkter, eller ud fra en kendt forskrift eller hvad?

Svar #2
12. november 2007 af casse_carlsberg (Slettet)

udfra to punkter

Svar #3
12. november 2007 af casse_carlsberg (Slettet)

det kunn være cool hvis nogen hvade et svar...HAHA

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Slap af, folk kan jo ikke nå at svare dig lige med det samme!

To punkter er givet:
y_1 = b*e^(c*x_1)
y_2 = b*e^(c*x_2)

Divider den ene med den anden og isoler c. Brug så derefter et af punkterne til at bestemme b, da y_1, x_1 og c er kendte. Isoler b i ligningen.

Svar #5
12. november 2007 af casse_carlsberg (Slettet)

øhh...

nu lyder jeg måske ret dum'

men hvordan præcis- mellemregninger kunne måske hjælpe--

på forhånd tak--- :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Ved du hvordan man finder forskriften for en ligning y = b*a^x?
Eller y = ax+b?

Fremgangen skulle gerne stå i din bog. Og det er i princippet helt det sammen, som jeg har gang i i #4... :)

Svar #7
12. november 2007 af casse_carlsberg (Slettet)

kender den godt...men jeg kan bare ikke huske hvordan man i prutten gør.. :S

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

OK :)

Betingelserne er givet i #4. Jeg dividerer dem så med hinanden, fordi b-leddet så går ud, og (x_1,y_1) og (x_2,y_2) jo er koordinaterne til to punkter.

Dvs.
y_1/y_2 = b*e^(c*x_1)/(b*e^(c*x_2) <=>
y_1/y_2 = e^(c*x_1)/e^(c*x_2) <=>
y_1/y_2 = e^(c*x_1-c*x_2) <=> (her har jeg brugt, at e^n/e^m = e^(n-m))
ln(y_1/y_2) = (c*x_1-c*x_2) = c*(x_1-x_2) <=>
ln(y_1/y_2)/(x_1-x_2) = c

Kan du så selv finde b?

Svar #9
12. november 2007 af casse_carlsberg (Slettet)

tjooo... :I

men er det den eneste måde man kan gøre det på??

for jeg tror ikke at jeg har lært det på den måde.

Tak for hjælpen...det hjalp, men måske findes der en anden måde

Svar #10
12. november 2007 af casse_carlsberg (Slettet)

er der ikke noget med f´(x)/f(x)=c

??

Skriv et svar til: eksponential voksende funk.?? :C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.