Matematik
to ligninger med to ubekendte
16. november 2007 af
Aichen (Slettet)
jeg kan ikke finde ud af at finde sammenhængen mellem y og E i disse to formler, har virkelig prøvet:
logE=2.4*m-1.2 og y=1.4*10^5*0.1288^m
m=richterskalaen men hvordan kan man opsætte en ligning hvor den viser sammenhængen jeg har prøvet med min lommeregne jeg for mere et svar en ligning
logE=2.4*m-1.2 og y=1.4*10^5*0.1288^m
m=richterskalaen men hvordan kan man opsætte en ligning hvor den viser sammenhængen jeg har prøvet med min lommeregne jeg for mere et svar en ligning
Svar #1
16. november 2007 af dnadan (Slettet)
logE=2.4*m-1.2 <=> logE+1.2=2.4m <=> (logE+1.2)/2.4=m
dette indsættes i:
y=1.4*10^5*0.1288^m
Hvormed det fås at:
y=1.4*10^5*0.1288^((logE+1.2)/2.4)
dette indsættes i:
y=1.4*10^5*0.1288^m
Hvormed det fås at:
y=1.4*10^5*0.1288^((logE+1.2)/2.4)
Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
