Matematik
ligling til linje
17. november 2007 af
Janeerendarling (Slettet)
Hej..
jeg sidder lidt og bøvler med en matematikopgave.
En linje er givet ved ligningen 2x-y+1=0.
Bestem en ligning for den linje, der står vinkelret på l og går gennem punktet P(4,3).
Jeg ville blive glad, hvis en kunne fortælle mig hvordan man gør?
på forhånd tak.
jeg sidder lidt og bøvler med en matematikopgave.
En linje er givet ved ligningen 2x-y+1=0.
Bestem en ligning for den linje, der står vinkelret på l og går gennem punktet P(4,3).
Jeg ville blive glad, hvis en kunne fortælle mig hvordan man gør?
på forhånd tak.
Svar #1
17. november 2007 af dnadan (Slettet)
Isoler y i : 2x-y+1=0, hvormed du kender hældningskoeffiecienten a.
Idet du ved, at l og m(vi kalder 2x-y+1=0 for m) står vinkelret på hinanden, så vides det at: a*c=-1, hvor kun c er ubekendt.
Når du har fundet c, hældningskoeffiecient for l, så kan b findes ved:
f(x0)=c*x0+b <=> f(x0)-c*x0=b
Idet du ved, at l og m(vi kalder 2x-y+1=0 for m) står vinkelret på hinanden, så vides det at: a*c=-1, hvor kun c er ubekendt.
Når du har fundet c, hældningskoeffiecient for l, så kan b findes ved:
f(x0)=c*x0+b <=> f(x0)-c*x0=b
Svar #2
17. november 2007 af Janeerendarling (Slettet)
det forstår jeg ikke meget af. En der måske kan regne det ud for mig, så kan det være at jeg bedre forstår det?
Skriv et svar til: ligling til linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
