Matematik
Opløsning
01. juni 2004 af
Incignito (Slettet)
Oplsøning af vektor?? hvad betyder det. Min mat. bog sys jeg ik rigtig giver en ordentlig forklaring på udtrykket.. så håber nogle af jer kan hjælp mig til at forstå.
Svar #1
01. juni 2004 af 404error (Slettet)
I planen taler man tit om at opløse en vektor langs to andre vektorer. Når du f.eks. skriver
w=(a,b),
så opløser du i virkeligheden vektoren w efter (1,0) og (0,1). Tilsvarende kan du opløse den efter et vilkårligt andet, ikke-parallelt vektorpar v,u ved
at finde tal x,y så
w=x*v+y*u.
Det kan i praksis gøres ved at løse to ligninger med to ubekendte. Tilsvarende kan du gøre i rummet og højere dimension - men så skal der lidt flere betingelser på banen for at det generelt er muligt.
w=(a,b),
så opløser du i virkeligheden vektoren w efter (1,0) og (0,1). Tilsvarende kan du opløse den efter et vilkårligt andet, ikke-parallelt vektorpar v,u ved
at finde tal x,y så
w=x*v+y*u.
Det kan i praksis gøres ved at løse to ligninger med to ubekendte. Tilsvarende kan du gøre i rummet og højere dimension - men så skal der lidt flere betingelser på banen for at det generelt er muligt.
Skriv et svar til: Opløsning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
