Matematik

Fejl ved cosinusrelationerne.

17. november 2007 af abn (Slettet)
Hejsa

Jeg har efter meget forsøgen nu opgivet.

Jeg har de tre sider i en vilkårlig trekant:
a = 5,66 eller sqrl(32)
b = 2,5
c = 6,5

Skal bestemme vinklen A, bruger følgende formel
A = cos^-1((b^2+c^2-a^2)/(2*b*c))

får hele tiden vinklen til at blive 1,0395, hvilket ikke kan passe!

Vil virkelig værdsætte lidt hjælp.

Mvh
Andreas

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2007 af peter lind

Jeg gætter på at du har fået resultatet i radianer ikke i grader. Hvis dette er tilfælde skal du gange dit resultat med 180/pi for at få resultatet i grader.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2007 af Pitzner* (Slettet)

Husk at regne i grader og ikke radianer!

Svar #3
18. november 2007 af abn (Slettet)

Jeg har selvfølgelig en TI-84, og jeg havde godt på fornemmelsen at det var opsætningen der var forkert?

Kan I fortælle mig hvor jeg ændre dette, så den regner i grader?

På forhånd tak

Mvh
Andreas

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Under antagelse af at af en TI-84 og en TI-84 Plus er ens på nær størrelsen af hukommelsen, kan du vist finde løsningen øverst på side 12 på http://facstaff.bloomu.edu/skokoska/TI84PlusGuidebook.pdf.

Svar #5
18. november 2007 af abn (Slettet)

Tak. Det var inde i "MODE" det sættes. Forstår ikke hvorfor den selv er gået over på radian.

God weekend.

Skriv et svar til: Fejl ved cosinusrelationerne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.