Matematik
Grundmængde og ligning
19. november 2007 af
Helene150 (Slettet)
Bestemmelse af grundmængde og løsning af ligning.
/ = brøkstreg
1-2x/6+x = 28-6x/3x-7
/ = brøkstreg
1-2x/6+x = 28-6x/3x-7
Svar #1
19. november 2007 af volcom1
1-2x/6+x = 28-6x/3x-7
(1-2x)(3x-7)=(28-6x)(6+x)
3x-7-6x^2+14x=168+28x-36x-6x^2
25x=175
x=175/25
(1-2x)(3x-7)=(28-6x)(6+x)
3x-7-6x^2+14x=168+28x-36x-6x^2
25x=175
x=175/25
Svar #2
19. november 2007 af JesperJuul (Slettet)
Antager, at du mener:

Ikke?
Ovenstående har givet dig svaret. Grundmængden er heller ikke svær at finde.
Resultaterne, hvor 6+x = 0 eller 3x-7=0 kan ikke lade sig gøre, da du så må dele med 0.
Altså, fås:
Dm=R\{-6, 7/3}
Ikke?
Ovenstående har givet dig svaret. Grundmængden er heller ikke svær at finde.
Resultaterne, hvor 6+x = 0 eller 3x-7=0 kan ikke lade sig gøre, da du så må dele med 0.
Altså, fås:
Dm=R\{-6, 7/3}
Skriv et svar til: Grundmængde og ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
