Matematik
Rødder & 2.gradsligning
20. november 2007 af
blondin9000 (Slettet)
Lav 2.gradsligningerne der har følgende rødder:
1.) 1 & 3
2.) -2 og 3
Hvordan kan en sådan 2.gradsligning se ud? (der skulle være mange forskellige svarmuligheder)
hvordan opstiller man en 2.gradsligning ud fra dens rødder?
Kender godt formlen:
x = (-b +- (Kvadratroden af: b^2 - 4 * a* c))/(2*a) = rødderne
1.) 1 & 3
2.) -2 og 3
Hvordan kan en sådan 2.gradsligning se ud? (der skulle være mange forskellige svarmuligheder)
hvordan opstiller man en 2.gradsligning ud fra dens rødder?
Kender godt formlen:
x = (-b +- (Kvadratroden af: b^2 - 4 * a* c))/(2*a) = rødderne
Svar #1
20. november 2007 af Riemann
Du kan bruge følgende til at løse opgaven:
Betragt andengradsligningen,
(x-v)*(x-w)
Man kan se, at v og w er rødder (nulreglen). Hvis du ganger en konstant a på ændrer det ikke ved, at v og w er rødder:
a*(x-v)*(x-w).
Betragt andengradsligningen,
(x-v)*(x-w)
Man kan se, at v og w er rødder (nulreglen). Hvis du ganger en konstant a på ændrer det ikke ved, at v og w er rødder:
a*(x-v)*(x-w).
Svar #2
20. november 2007 af blondin9000 (Slettet)
Hvordan finder man a?? og x?
1.) a* (x - 1) * ( x - 3)
2.) a * (x - (-2)) * ( x - 3)
1.) a* (x - 1) * ( x - 3)
2.) a * (x - (-2)) * ( x - 3)
Skriv et svar til: Rødder & 2.gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
