Matematik
2.gradsligning udfra rødderne?
20. november 2007 af
blondin9000 (Slettet)
Når jeg har givet 2 rødder og udfra disse skal opstille 2.gradsligningen, hvordan skal jeg så gribe det an??
Har fx. givet følgende rødder:
1) 1 & 3
2) -2 & 3
Kan man bruge:
a * ( x - v) * ( x - w)
(hvor v & w er rødderne? og iså fald hvordan finder man udfra denne frem til 2.gradsligningen??)
Håber nogen kan hjælpe mig, er helt lost....:-(
Har fx. givet følgende rødder:
1) 1 & 3
2) -2 & 3
Kan man bruge:
a * ( x - v) * ( x - w)
(hvor v & w er rødderne? og iså fald hvordan finder man udfra denne frem til 2.gradsligningen??)
Håber nogen kan hjælpe mig, er helt lost....:-(
Svar #1
20. november 2007 af Garbokranen (Slettet)
Ja, den metode kan du bruge. fx a*(x-1)*(x-3).
Her kan du vælge a til at være et hvilket som helst tal, der er forskellig fra nul, rødderne vil stadig være 1 og 3. Hvis du fx vælger a = 1 får du ved at gange ud
1*(x-1)*(x-3) = x^2-3x-x+3 = x^2-4x+3
Her kan du vælge a til at være et hvilket som helst tal, der er forskellig fra nul, rødderne vil stadig være 1 og 3. Hvis du fx vælger a = 1 får du ved at gange ud
1*(x-1)*(x-3) = x^2-3x-x+3 = x^2-4x+3
Skriv et svar til: 2.gradsligning udfra rødderne?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
