Matematik

funktioner

20. november 2007 af u2006 (Slettet)
For en person med alderen x = 20 år er der den maksimale puls y = 200 slag pr min, og for en person med alderen x = 60år er den maksimale puls y = 160 slag pr min. Den maksimale puls (y) er den lineær funktion af alderen (x).

Bestem ligningen for denne sammenhæng.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2007 af ibibib (Slettet)

Beregn a og b.

Svar #2
20. november 2007 af u2006 (Slettet)

jeg forsøger...

Svar #3
20. november 2007 af u2006 (Slettet)


Rigtigt?

(20,200) (60,160)

a=200-160/20-60 = 40/40= 1

y=1x+20

b=
200 = 20 + b

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2007 af josemaria (Slettet)

Hvad blev b så? :P

200-20=b

Svar #5
20. november 2007 af u2006 (Slettet)


180?

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2007 af josemaria (Slettet)

Du har vist alligevel lavet en fejl..

20-60=40??
Nej, vel? :P



Svar #7
20. november 2007 af u2006 (Slettet)

hm, nu er jeg forvirret???

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2007 af josemaria (Slettet)


(20,200) (60,160)

a=y2-y1/x2-x1
a=160-200/60-20 = -40/40 =-1

derfor:
y=-x+b

indsæt punkt og isoler b.

200=-20+b <=> 200+20=b

Svar #9
20. november 2007 af u2006 (Slettet)

b = 180

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. november 2007 af josemaria (Slettet)

Hvorfor? :S

200+20 = 220

Din funktion: y=-x+220

Svar #11
20. november 2007 af u2006 (Slettet)

ja det er rigtigt, sorry... men jeg har forsøgt :)

Svar #12
20. november 2007 af u2006 (Slettet)

Der er også en anden jeg ikke forstår, du skal forklare mig hvad jeg skal, så skal jeg nok forsøge selv!

Svar #13
20. november 2007 af u2006 (Slettet)

Hvad er den maksimale puls for en 35 årige? Hvad skal jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. november 2007 af ibibib (Slettet)

Er x=35 eller er y=35?

Svar #15
20. november 2007 af u2006 (Slettet)

Det står der ikke noget om?
Den maksimale puls (y) er den lineær funktion af alderen (x).

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. november 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, det står der ikke noget om, men du skal svare på spørgsmålet.

Svar #17
20. november 2007 af u2006 (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #18
21. november 2007 af josemaria (Slettet)

Hvad er det du får oplyst noget om??

alderen (x) eller pulsen(y)

Det burde sige sig selv; 35-ÅRIGE..

Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.