Matematik

Hurtig hjælp- lille matematik

21. november 2007 af avani (Slettet)
Hej
Jeg forstår ikke hvordan resultatet skal blive: V=5,6*h^3
Her er spørgsmålet:

Opskriv en formel for rumfanget af en lukket kasse, hvis længde er 1,4 gange større end bredden, og hvor højden er halvdelen af bredden. desuden skal h isoleres.
her har jeg prøvet lidt, men er gået heeelt i stå!

B/2=H <=> H*2=B
L=1.4*(B) <=> 1.4*(H*2)=L

1,4 * (H*2)=L
1,4H * 2,80 = L
1,4H=L/2,8

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Ja, nu har du 2*H = B og 1,4*H*2 = L

Rumfanget er længde gange bredde gange højde, så det bliver

V = L*B*H = (1,4*H*2)*(2*H)*H = 5,6*H^3

Svar #2
21. november 2007 af avani (Slettet)

ahaa, okay.
Man skal også opskriv en formel for overfladesarealet. vil det så sige:
Længde * Bredde = overfladesareal
Jeg har gjort således:
A=(1.4*H*2) * (2*H) --> 5,6*H^2

Men resultatet burde være 20,8*H^2
????

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Du skal tænke på, at kassen har 6 flader, der parvis er lige store. Arealet af låget på kassen er fx længde*bredde. Dette areal har du 2 gange, så gang det med 2. Der er så to andre par af flader, lav den samme udregning for dem og til sidst det hele sammen. Så får du 20,8*H^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Der skal stå ..."og læg til sidst det hele sammen" i #3

Skriv et svar til: Hurtig hjælp- lille matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.