Matematik
En kugle skærer førsteaksen
22. november 2007 af
MacDK (Slettet)
Hej alle,
Jeg har et problem.
Kuglens ligning er (x-2)^2+(y-3)^2+z^2=9
og opgaven hedder En kugle er givet ved ligningen (x-2)^2+(y-3)^2+z^2=9 Find kuglens skæringspunkter med førsteaksen
Hvad gør jeg?
Jeg har et problem.
Kuglens ligning er (x-2)^2+(y-3)^2+z^2=9
og opgaven hedder En kugle er givet ved ligningen (x-2)^2+(y-3)^2+z^2=9 Find kuglens skæringspunkter med førsteaksen
Hvad gør jeg?
Svar #3
22. november 2007 af mathon
et skæringspunkt på førsteaksen har koordinatsættet (x,0,0,)
(x-2)^2+(0-3)^2+0^2=9
(x-2)^2+9=9
(x-2)^2 = 0
x-2 = 0.....
(x-2)^2+(0-3)^2+0^2=9
(x-2)^2+9=9
(x-2)^2 = 0
x-2 = 0.....
Svar #4
22. november 2007 af MacDK (Slettet)
Jeg skal jo finde skæringspunkterne ?
ved ikke rigtig hvad du har fundet?
ved ikke rigtig hvad du har fundet?
Svar #6
22. november 2007 af kaspx (Slettet)
mathons løsning er rigtig. Du skal dog lige være opmærksom på, at du får en andengradsligning og derved mere end et skræringspunkt:
(x-2)^2 = 0
x^2-4x+4 = 0
(x-2)^2 = 0
x^2-4x+4 = 0
Skriv et svar til: En kugle skærer førsteaksen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
