Matematik
forstår ikke dette opgave :S
22. november 2007 af
chik-g (Slettet)
hej alle sammen er der en sød person der kan finde ud af at lave dette opgave kan slet ik forstå den ??
en dieselbil er dyrere i indkøb end en tilsvarende med benzinmotor. til gengæld koster dieselolie mindre pr. liter end benzin. Jensens drømmebil koster 180.000kr med benzinmotor og 220.000kr med dieselmotor. Jensen regner med at køre ca. 300.000km i bilen. dieselbilen køre 20km pr. liter olie a 6,50kr mens benzinudgaven køre 15km pr. liter aa 7,80 kr. vælg selv passende redskaber til besvarelse af nedstående spørgesmål:
a. hvad koster det Jensen i anskaffelse og brændstof at køre 200.000kr i dieselbilen?
b. opstil ligningen for sammenhæng mellem udgift og antal kørte km i de to biltyper?
c. tegn i samme kordinatsystem grafer, der viser sammenhængen mellem udgift og antal kørte km for de to biltyper.
d. ved hvliket km-tal (break-even) er de to biler lige dyre?
en dieselbil er dyrere i indkøb end en tilsvarende med benzinmotor. til gengæld koster dieselolie mindre pr. liter end benzin. Jensens drømmebil koster 180.000kr med benzinmotor og 220.000kr med dieselmotor. Jensen regner med at køre ca. 300.000km i bilen. dieselbilen køre 20km pr. liter olie a 6,50kr mens benzinudgaven køre 15km pr. liter aa 7,80 kr. vælg selv passende redskaber til besvarelse af nedstående spørgesmål:
a. hvad koster det Jensen i anskaffelse og brændstof at køre 200.000kr i dieselbilen?
b. opstil ligningen for sammenhæng mellem udgift og antal kørte km i de to biltyper?
c. tegn i samme kordinatsystem grafer, der viser sammenhængen mellem udgift og antal kørte km for de to biltyper.
d. ved hvliket km-tal (break-even) er de to biler lige dyre?
Svar #1
23. november 2007 af tal-pædagog (Slettet)
For hver biltype opstilles en linjes ligning på formen y = ax + b, hvor a er pris pr. kørt kilometer og b er bilens indkøbspris. Så er y prisen for at køre x kilometer i bilen.
pris pr. km:
a = 6,50kr/20km for dieselbilen, og tilsvarende metode for benzinbilen.
pris pr. km:
a = 6,50kr/20km for dieselbilen, og tilsvarende metode for benzinbilen.
Skriv et svar til: forstår ikke dette opgave :S
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
