Fysik

nem opgave!

22. november 2007 af Nørden12345 (Slettet)
spørgsmålet lyder:
En sten kastes lodret ivejret med 2,5 m/s. Hvor højt kommer den op?

en der kan fortælle hvordan jeg regner det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2007 af ABreine (Slettet)

kender du massen? for så bare brug at Emek = Ekin + Epot

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2007 af ABreine (Slettet)

da
Ekin+Epot = 0,5*m*v^2+m*g*h
og vi sætter Epot til at være nul i starten, så det er den kinetiske energi i startøjeblikket du så skal sætte lig Epot, da al den kinetiske energi bliver omdannet til potentiel.

Svar #3
22. november 2007 af Nørden12345 (Slettet)

det forstår jeg ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2007 af ABreine (Slettet)

kender du massen?


Svar #5
22. november 2007 af Nørden12345 (Slettet)

nej. det gør jeg nemlig ikke

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2007 af ABreine (Slettet)

nå, men så skal du bruge ymax = v0^2/2g
og g er tyngdeaccelerationen


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2007 af ABreine (Slettet)

så det bliver til ymax = ((2,5m/s)^2)/2*9,82m/s^2 = 00,318m

Svar #8
22. november 2007 af Nørden12345 (Slettet)

så er det altså 2,5^2/(9,81m/s^2), får jeg så også et negativt tal?

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2007 af ABreine (Slettet)

du skal huske at det er 2*9,82m/s^2 og ikk bare som du skriver. du får ikke noget negativt tal

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. november 2007 af ABreine (Slettet)

du skal huske at m/s^2 bare er en enhed

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. november 2007 af janko (Slettet)

Er du helt sikker på, at opgaven ikke angiver massen af stenen, der kastet med. ??

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. november 2007 af janko (Slettet)

i øvrigt:
ret tåbeligt at oprette det samme tråd under TO FORSKELLIGE BRUGER: yoshi123

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. november 2007 af ABreine (Slettet)

men man behøver faktisk ikk massen når man bruger stighøjden i et skråt kast hvor man så bare sætter elevationsvinklen = 90. så bliver det
ymax = v^2/2*g
og det passer

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. november 2007 af Plooki (Slettet)

Ja det gør i hvertfald så !

Brugbart svar (0)

Svar #15
23. november 2007 af Esbenps

Massen af stenen er irrelevant, da den kan forkortes væk i løbet af udregningerne:

Der er bevarelse af den mekaniske energi:





Der er 0 potentiel energi i bunden af kastet og nul kinetisk energi i toppen, når stenen står stille:







Massen er nu forkortet væk, så den har ingen betydning. Isoler nu bare højden h.

Skriv et svar til: nem opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.