Matematik
reducer
23. november 2007 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Reducer udtrykket:
2/3x(2/3x+10/3y)-(2/3x+5/3y)^2
Bemærk at bogstaverne x og y står ikke ved siden af tallet men ud fra brøkstregen på dem alle fem.
Har prøvet at gange ind i parentesen:
4/9x+20/9xy
er det rigtigt. :)
2/3x(2/3x+10/3y)-(2/3x+5/3y)^2
Bemærk at bogstaverne x og y står ikke ved siden af tallet men ud fra brøkstregen på dem alle fem.
Har prøvet at gange ind i parentesen:
4/9x+20/9xy
er det rigtigt. :)
Svar #1
23. november 2007 af Esbenps
Nej, det skal være 4/9x² i første led. Du mangler iøvrigt hele det andet led...
Svar #3
23. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
når du regner det første led ud siger du så ikke:
2/3x * 2/3x = 4/9x
2/3x * 5/3y = 20/9xy
Eller hvordan?
Det næste led kan jeg ik´
2/3x * 2/3x = 4/9x
2/3x * 5/3y = 20/9xy
Eller hvordan?
Det næste led kan jeg ik´
Svar #4
23. november 2007 af dnadan (Slettet)
2/3x * 2/3x = 4/9x^2
og ved det sidste led, der benytter du kvadratsætningen:
(a+b)^2=a^2+b^2+2ab
og ved det sidste led, der benytter du kvadratsætningen:
(a+b)^2=a^2+b^2+2ab
Skriv et svar til: reducer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
