Fysik

Hjælp Til Fysik Eksamen

03. juni 2004 af emul (Slettet)
Jeg skal fysik eksamen, og derfor er jeg lidt nervøs, jeg har prøvet og søge i forumet, men fandt ikke det jeg helt skulle bruge, så jeg håber der er nogen som vil hjælpe mig
Jeg er ikke helt sikker på hvordan selve eksamen kommer til at forgå, er der nogle steder man kan læse om det, eller er der nogen som kan forklarer det? Hvordan forbereder man sig bedst?, både hjemmefra, og i forberedelsestiden efter man har trukket sit emne. Er der en god idé at lave noter hjemmefra, eller hvad?

Ellers vil jeg bare være glad for al den hjælp/beskrivelser/noter/idéer/erfaringer jeg kan få ang. denne fysik eksamen

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2004 af Lurch (Slettet)

Her står lidt,
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/lov/bilag14.htm?menuid=150555

Men ellers fungerer det som de fleste andre eksaminer. Du ahr 30min forberedelse, inklusiv valg af spm osv.
Der står så på din seddel, hvad du SKAL gøre rede for, og hvad du KAN gøre rede for. Sørg nu for at du gennemgår det der står du skal, og inddrag så de ting der står du KAN inddrage bagefter.
Du går ind, redegører teoretisk for det emne du nu trækker. der følger som regel en form for bevis og/eller udledning, bagefter gennemgår du en rapport som passer i sammenhængen, til sidst kan du jo så bevæge dig rundt hvor din kunnen ellers kan følge med.
Det er sådan jeg har erfaret det foregår

Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2004 af QaZZaQ

På Fys A, kommer du op i både et teoretisk emne, og et eksprimentielt emne. Det eksperimentielle er så en af de rapporter, som er blevet opgivet. Den eksperimentielle del skal ikke nødvendigvis have noget at gøre med den teoretiske del, det har den sjældent.
I den eksperimentielle del, skal du kunne fremlægge formål, fremgangsmåde osv. og vise at du har styr på det. Derudover skal du også have styr på teorien i det eksperimentielle.

Svar #3
04. juni 2004 af emul (Slettet)

der er måske flere som kan hjælpe

Brugbart svar (1)

Svar #4
04. juni 2004 af QaZZaQ

En grundig, velovervejet disposition vil sandsynligvis være gavnlig.
Det er noget, som viser selvstændighed og overblik, samtidig med at det kan blive en hjælp for dig selv hvis du evt. skulle gå i stå eller lign.

Brugbart svar (1)

Svar #5
04. juni 2004 af Agnethe (Slettet)

Jeg har kun været oppe i fysik på B-niveau, jeg ved ikke om du har A-niveau, så er reglerne jo lidt anderledes mht. forberedelsestid & eksamination.

Men i hvert fald har jeg et par gode råd til dig. Før du læser pensum igennem deler du det op i nogle store hovedemner (fx 6-8, eller hvad der nu er passende), efter hvert emne. Når du så læser et emne af gangen noterer du på et papir (et for hvert emne) overskrifterne indenfor emnet. Indenfor stråling kunne det fx være betastråling, gammastråling osv. I parentes efter hver overskrift kunne du skrive et par stikord - dog højst ca. 5.
Det er vigtigt at bruge et papir til hvert emne.

Når du så har læst pensum første gang, gennemgår du det på følgende måde: Læs overskriften, tænk hurtigt igennem hvad du kan huske og prøv så at forklare uden at kigge i bogen. De første par gange må du nok støtte dig til bogen, men efterhånden vil du se at du kan huske stoffet meget bedre på denne måde.

held og lykke!

Ps. Det er vigtigt at gennemgå højt for dig selv. Du kan evt købe en whiteboardtavle, det gjorde jeg i sin tid, og det hjalp enormt meget til formler og lignende.

Svar #6
04. juni 2004 af emul (Slettet)

jeg har det på b-niveau, hvordan er reglerne så

Brugbart svar (1)

Svar #7
04. juni 2004 af Agnethe (Slettet)

På B-niveau eksamineres der 2,5 elever i timen. Det betyder at du har ca. 23 minutters forberedelse, med ca. 23. minutters eksamination.
Du har opgivet 100-150 sider med tilhørende rapporter. Nogle emner kan dog godt være uden rapporter - jeg kom selv op i et emne uden tilhørende rapport. Hvis der er en rapport med i eksamensspørgsmålet som inddrager noget eksperimentelt arbejde får du apparatur mv. med ind i forberedelseslokalet.

Brugbart svar (1)

Svar #8
06. juni 2004 af Fjolset (Slettet)

Jeg skal også snart op i fysik/kemi bare i 9. nogen gode råde?

Svar #9
07. juni 2004 af emul (Slettet)

tror i at de kommer til at påvirker eksamenskarakteren super meget hvis man taler mest om rapporterne, jeg er ikke særlig god så jeg tror jeg bliver nød til at tale mest om dem for at bestå.

Brugbart svar (1)

Svar #10
07. juni 2004 af QaZZaQ

Ja, jeg ved det jo ikke, men min søster var oppe i fysik.
Hun havde ikke helt styr på den teoretiske del men rapporten havde hun styr på.
Hun fik 9
Så iflg. hende er det altså muligt at redde sig en fin karakter ved at kunne rapporten.
Men jeg vil nu foreslå at du læser grundigt på de teoretiske emner.
Til selve eksamenen siger du så alt hvad du overhovedet kan. Og så må du jo bare gå over til rapporten når du ikke kan mere.
Men det skal da nok gå.
Held og lykke med det.

Brugbart svar (1)

Svar #11
07. juni 2004 af QaZZaQ

Men hvordan er det nu på B-niveau? Har i også rapporter i kan komme op i?

Svar #12
08. juni 2004 af emul (Slettet)

der er en rapport knyttet til hvert eksamens-spørgsmål, så hvis man bare kan rapporterne, har man dækket en del at spørgsmålet.

Skriv et svar til: Hjælp Til Fysik Eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.