Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Studieretningsprojekt, DSV A/S strategisk analyse.

24. november 2007 af Kenni1989 (Slettet)
Jeg sidder med en opgave her til december, som de fleste efterhånden nok kender til; studieretningsprojektet.
I den anledning har jeg valgt, at jeg vil lave en strategisk analyse af DSV A/S og en regnskabsanalyse med fokus på den logistiske effektivitet.
Da virksomheden er en servicevirsomhed, samt at det er indenfor vognmandsbranchen, ved jeg at de traditionelle regnskabsanalyser ikke er "brugbare" i et godt nok omfang. Derfor søger jeg nu hjælp herinde, hvis nogen ved hvor jeg kan finde sådanne hjælpemidler, som er specificeret på en transportvirksomhed - har selv forsøgt, men forgæves. Det er her specielt kommentarer til udviklingen i nøgletal, samt en mere detaljeret analyse på den logistiske effektivitet jeg søger!
Samtidigt må andre da også gerne kommentere, hvis de selv har valgt denne virksomhed, eller en opgave som minder om dette - altid rart med en person som man kunne få nogle inputs fra.
Ser frem til jeres hjælp...

Brugbart svar (2)

Svar #1
24. november 2007 af Cas_sen (Slettet)

Hej Kenni,

En regnskabsanalyse er jo en regnskabsanalyse, saa jeg kan ikke umiddelbart give dig ret i foelgende:

"Da virksomheden er en servicevirsomhed, samt at det er indenfor vognmandsbranchen, ved jeg at de traditionelle regnskabsanalyser ikke er "brugbare" i et godt nok omfang."

Det er sikkert rigtigt at noegletallene ikke ligner traditionelle produktionsvirksomheder, men det er vel heller ikke dem du skal sammenligne med..

Du skal vurderer udviklingen den regnskabsmaessige udvikling i en given periode, og du kan evt. have glaede af at sammenligne med branchetal/konkurrenter.

Med venlig hilsen
Casper
Virksomhedsøkonomi @ Studieportalen

Svar #2
27. november 2007 af Kenni1989 (Slettet)

Jamen kan kun give dig ret i, at for at sammenligne nøgletallene, må jeg sammenligne med andre virksomheder, indenfor samme branche, men som du selv siger og jeg mente, er "konklusionerne" på udviklingen i nøgletallene anderledes end i de traditionelle regnskabsanalyser, og samtidig tror jeg også, at nogle nøgletal må vægte anderledes end normalt.

Men kan se du har skrevet en "mail" til mig, så adder dig lige på msn!

Skriv et svar til: Studieretningsprojekt, DSV A/S strategisk analyse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.