Fysik
Effekt. HJÆLP!
24. november 2007 af
100292 (Slettet)
hej. nogle som kan hjælpe mig med disse opgaver. har prøvet og prøvet, men synes ikke jeg får nogle realistiske resultater. vil være meget taknemlig hvis nogle gider hjælpe, da jeg er en nød til fysik.
i denne opgave sættes messings varmefylde til 0,4 kJ/kg*K, vands varmefylde til 4,2 kJ/kg*K og isens smeltevarme til 330 kJ/kg*K.
et messingkalorimeter med massen 0,20kg indeholder 0,30kg vand. i vandet bringes en elektrisk varmespiral, og der måles en temperaturstigning på 7,0 grader i min, dvs 7,0K i min. der ses bort fra varmespiralens varmekapacitet og varmeudveksling med omgivelserne.
a) beregn varmespiralens effekt.
når vandets temperatur er steget til 25 grader, tages varmespiralen op, og 0,02kg is anbringes i vandet.
b)beregn fællestemperaturen, når al isen er smeltet.
i denne opgave sættes messings varmefylde til 0,4 kJ/kg*K, vands varmefylde til 4,2 kJ/kg*K og isens smeltevarme til 330 kJ/kg*K.
et messingkalorimeter med massen 0,20kg indeholder 0,30kg vand. i vandet bringes en elektrisk varmespiral, og der måles en temperaturstigning på 7,0 grader i min, dvs 7,0K i min. der ses bort fra varmespiralens varmekapacitet og varmeudveksling med omgivelserne.
a) beregn varmespiralens effekt.
når vandets temperatur er steget til 25 grader, tages varmespiralen op, og 0,02kg is anbringes i vandet.
b)beregn fællestemperaturen, når al isen er smeltet.
Svar #1
24. november 2007 af peter lind
a) Effekten P tilført energi pr. tid = (masse af messing * varmefylde af messing + masse af vand gange varmefylde af vand)*temperaturstigning/tid.
b) (masse af messing * varmefylde af messing + masse af vand gange varmefylde af vand)*temperaturfald = masse af is*(is meltevarme + varmefylde af vand*temperaturstigning).
b) (masse af messing * varmefylde af messing + masse af vand gange varmefylde af vand)*temperaturfald = masse af is*(is meltevarme + varmefylde af vand*temperaturstigning).
Svar #2
25. november 2007 af 100292 (Slettet)
skal man så gøre sådan her? :
a) (0,20kg* 0,4kJ/kg*K + 0.30kg* 4,2kJ/kg*K)*7.0K = 9,38
b) (0,20kg* 0,4kJ/kg*K + 0.30kg* 4,2kJ/kg*K)*25,0K = 33,5kg*(330kJ/kg*K+ 4,2kJ/kg*K* 7,0K = 8668,728
virker ret urealistisk efter min mening.
men er det rigtigt? hvis det ikke er - vil I så være søde at skrive hvordan man skal gøre?
a) (0,20kg* 0,4kJ/kg*K + 0.30kg* 4,2kJ/kg*K)*7.0K = 9,38
b) (0,20kg* 0,4kJ/kg*K + 0.30kg* 4,2kJ/kg*K)*25,0K = 33,5kg*(330kJ/kg*K+ 4,2kJ/kg*K* 7,0K = 8668,728
virker ret urealistisk efter min mening.
men er det rigtigt? hvis det ikke er - vil I så være søde at skrive hvordan man skal gøre?
Svar #5
28. november 2007 af LykkeLamaen (Slettet)
a) Samlet energi tilført på 1 minut = (0,20kg* 0,4kJ/kg*K + 0.30kg* 4,2kJ/kg*K)*7.0K = 9,38 kJ
Effekt: P = E/t
P=9380 J/60 s = 156 J/s = 156 W
b)
Du skal beregne hvor meget energi der skal til at smelte isen
330 kJ/kg * 0,02 kg = 6,6 kJ
Den energi skal det 25 grader varme vand afgive.
Effekt: P = E/t
P=9380 J/60 s = 156 J/s = 156 W
b)
Du skal beregne hvor meget energi der skal til at smelte isen
330 kJ/kg * 0,02 kg = 6,6 kJ
Den energi skal det 25 grader varme vand afgive.
Skriv et svar til: Effekt. HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
