Matematik
Opstilling af differentialligning
24. november 2007 af
Østjyden (Slettet)
Jeg har en skål, der fyldes med en væske, der tilføres med en konstant hastighed c pr. tidsenhed.
Opstil en differentialligning til beskrivelse af rumfanget V af væsken i skålen som funktion af tiden t.
Mit spørgsmål går på hvad c egentlig er. Er c en mængde pr. tid? Eller skal jeg opfatte det som en mængde pr. tid^2?
Hvis det er mængde pr. tid giver det ikke mening for mig at opstille en differentialligning, da c ellers ville udgøre det volumen der er tilsat pr. tidsenhed.
Ps. Jeg går ikke ud fra skålens volumen spiller nogen rolle til denne opgave, bortset fra en eventuel definitionsmængde.
Opstil en differentialligning til beskrivelse af rumfanget V af væsken i skålen som funktion af tiden t.
Mit spørgsmål går på hvad c egentlig er. Er c en mængde pr. tid? Eller skal jeg opfatte det som en mængde pr. tid^2?
Hvis det er mængde pr. tid giver det ikke mening for mig at opstille en differentialligning, da c ellers ville udgøre det volumen der er tilsat pr. tidsenhed.
Ps. Jeg går ikke ud fra skålens volumen spiller nogen rolle til denne opgave, bortset fra en eventuel definitionsmængde.
Svar #1
24. november 2007 af peter lind
C er mængden pr. tid. Mængden kan så opfattes som masse eller rumfang. Her er det mest praktisk at betragte det so rumfang. Hastigheden er så
c = dV/dt
c = dV/dt
Svar #2
25. november 2007 af Østjyden (Slettet)
Men hvordan opstiller jeg det som en differentialligning?
v'(t) = c er jo ikke en differentialligning
v'(t) = c er jo ikke en differentialligning
Skriv et svar til: Opstilling af differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
