Matematik

Reduc

25. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
Har siddet med de to her i en snes tid, en der kan :)


Reducer udtrykkende:

1) 10ab + 4b divideret med 25ac + 10c


2) 6/5a + 3a divideret med 4b


På forhånd tak .

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2007 af sigmund (Slettet)

Jeg går ud fra, at 1) skal læses som



Her kan du tage 2b uden for en parentes i tælleren, og 5c uden for en parentes i nævneren. Det giver en fælles faktor, som kan forkortes ud.

Også går jeg ud fra, at 2) skal læses som



Denne kan ikke forkortes så meget. Du kan gange med 5a i tæller og nævner, og så tror jeg ikke du kan komme længere.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2007 af mathon

(10ab+4b)/(25ac+10c) = 2b(5a+2)/(5c(5a+2) = (2b)/(5c)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2007 af sigmund (Slettet)

Af en eller anden grund svigtede forummets LaTeX-fortolker. Så om igen:

Jeg går ud fra, at 1) skal læses som


Svar #4
25. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

opgave 2) skal læse som at bogstave a står ud fra brøkstregen ved brøken 6/5a ikke ved siden af 5 tallet. :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2007 af mathon

((6/5)a + 3a)/(4b) = (1,2a+3a)/(4b) = (4,2a)/(4b) = (1,05a)/b = 1,05*(a/b)

Skriv et svar til: Reduc

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.