Matematik

Eksponentielle funktioner

25. november 2007 af Nick#10 (Slettet)
Hey!

Jeg har en funktion, hvor jeg skal udlede x ved hjælp af logatimen:

Den ser således ud:

3*0.4^2+x=2^x

Hvad gør man nu når der står 0.4^2+x??

Det er det der 2+x jeg er i tvivl om.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2007 af mathon

står der

3*0.4^(2+x) = 2^x ?

Svar #2
25. november 2007 af Nick#10 (Slettet)

Jep det gør der

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2007 af mathon

3*0.4^(2+x) = 2^x

3*^0,4^2*0,4^x = 2^x

0,48*0,4^x = 2^x

ln(0,48*0,4^x) = ln(2^x)

ln(0,48)+ln(0,4^x) = ln(2^x)

ln(0,48)+ln(0,4)*x = ln(2)*x

ln(0,48) = (ln(2)-ln(0,4))x

ln(0,48)/(ln(2)-ln(0,4)) = x

Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.